Natt tankar

En till sak så här i natten. Jag är bara en människa, inte hatisk, inte ett dugg, utan jävligt blödig, men jag har jävligt hett temperament emellanåt...speciellt när man trampar på någon som ligger! Så har jag alltid varit, de som liksom är i underläge vill jag hjälpa upp. Jag har kommit så långt att jag förstått att beter sig någon illa på ett eller annat sätt så har den personen problem och mår inte själv bra. Ja det är så, man blir verkligen klokare när man blir äldre och jag önskar inte att jag var en dag yngre, bara att tiden kunde gå liiiiite långsammare så man hinner med allt:)

Hejsvejs!

Jag har haft mycket att göra:P Idag har jag bockat av tre stora uppgifter av sex som ska vara färdiga innan fredag. På fredag är det dessutom prov! Vi har en liten sjukling hemma, vilket betyder två småttingar hemma från dagis, OCH tills på fredag ska det vara fint och välstädat för då kommer Johans datagäng hit på lan i två dygn!!! Så nu måste jag fortsätta vidare i natten, bye bye!

Gymnastik

idag för båda tjejerna. Jag var på Nikitas och så himla duktig hon blivit, och det såg så himla roligt ut! Jag ville bara hoppa upp jag med och hoppa, hjula och allt vad dem gör. Tänk det kanske finns "motionsgympa" för vuxna, tänk vad roligt det skulle vara:)))

Sekretären

Jag sålde en sekretär idag. Jag säger det, vilket bra köp de gjorde. Jag tycker sekretären är en fiffig möbel, det är både en skrivplats och förvaring, hur smart är inte det? När det finns tid, målar jag vår andra sekretär här i huset...så här ser den ut, nymålad... den är himla stor, rymmer massor och ska vara i lekrummet. Den andra i huset har mellersta dottern fått, så här ser den ut Jag har alltid gillat sekretären, sedan jag var liten och såg pippi med alla sina fina saker hon hade och gav bort till Annika och Tommy, vet inte om det var en sekretär men jag har för mig att det var något liknande:) Jag har ett par till som jag ska göra i ordning, två små och två stora, jag vet att det är några som frågat efter fler så ni får hålla ögonen öppna:) Vi åkte skridskor idag, allihopa med barnens kusiner, men våra ungar hade vaknat på HELT fel sida tror jag, usch va tjuriga de va, den ena värre än den andra, hahaha, det blev inte mycket åka, jag fick inte ens på mig skridskorna:( Vi ska göra ett nytt försök imorgon tror jag! Nu blir det lä'ggdags för småttingarna, sedan ska jag läsa för ett prov, äntligen har jag fått hem alla böckerna så nu kan man säga att jag har att göra:/

80-tals disco

för stor tjejen, med två av hennes kompisar. Så här fin va Nikita ikväll:

Perfekt familj?

Dricker en proteindrink, hinner inte med någon lunch idag. Sitter och funderar på något jag hörde igår: att vi har en perfekt/underbar familj (kommer inte ihåg exakt uttrycket) men jag blev så paff. Personen som uttryckte sig har sett oss en tid på VÄLDIGT nära håll. Aldrig trodde jag att man skulle tycka något sånt, snarare tänkte jag tvärsom, hahaha! Att vi är ett dårhus som jag brukar skoja om. Vi gapar, skriker, tjatar, är högljudda, slarvar med städning och att plocka undan/ ibland städning för mycket. Ibland sticker vi rätt som det är iväg någonstans, utanför planeringen, då blir ALLT kaos. Ibland får barnen titta på alldeles för mycket (enligt mig) tv, alldeles för mycket godis och gotta kan det bli emellanåt, och vi kan vara alldeles för slappa föräldrar som låter saker som egentligen är oacceptabla gå igenom, vi är nog enligt många alldeles för slappa med regler (måste bättra oss) Det är väl lite av några av våra nackdelar, MEN så tänkte jag: å andra sidan så är vi en familj, vi har stått ut trots ALLA nedgångar, som vi verkligen har stött på under våra tio år. Vi föräldrar bryr oss och älskar verkligen våra barn. Trots att vi OFTA är helt utslitna och stressade så går ungarna i det stora hela först. Vi pluggar, jobbar, extrajobbar, pusslar hit och dit för att få allt att gå ihop. Fritid, vad är det? När ungarna har blivit större kanske. När vi har tjafsat så pratar vi om det, vi pratar MYCKET känslor (kan man undvika det när man bor med mig?;) Känner vi att de för en stund blivit borgglömda eller åsidosatta så tar vi snabbt igen det, vi läser alltid sagor, varje kväll, vi åker skridskor och badar på badhuset med ALLA tre ungar (trots att ingen av oss gillar att skylta med sin ickeperfekta kropp), vi går på bio ibland, de har alltid kalas, vi bygger lego, pysslar och gör en massa annat också som är anpassat för barnen.... när jag tänker efter så blir det inte så mycket gotta heller, iallfall inte i veckorna. Barnen ska ha sin mat, helst på fasta tider. Vi gapar, skriker och gråtar alla i vår familj, och vi säger "jag älskar dig" Vi visar känslor, för det är inget som är fel med det, tvärsom ganska nyttigt. Reglerna försöker vi hålla, men ibland måste man välja sin fajt. Regler inger trygghet, samma med rutiner. Vi månar om barnens framtid. Slutligen när jag tänker efter är vi en rätt ok familj, vi försöker göra rätt för oss. Jag gillar tanken, den ger mig ro när jag tvivlar på vår egen förmåga till ett harmoniskt familjeliv, vi duger nog:)

Webbdesign

läser jag nu, en massa bokstäver hit och dit, fattar ungefär en tredjedel kanske!? Det går väl in till slut det också, hoppas jag. J har en kompis som är duktig, om jag törs ska jag fråga ut honom om han kan ge mig en snabblektion på hur denna mystiska kodvärld fungerar...

Brådis, brådis

Webbdesign och psykiatrin avklarad för idag, vi blev tilldelade våra praktikplatser och jag är nöjd, flera ville ha några få platser så det blev lottning, jag fick det jag näst mest villa ha. Riktigt spännande ska det bli! Sedan pratade jag med studievägledaren och räknade ihop mina betyg/poäng, det fattas 150 p för ett slutbetyg, vilket betyder att antingen tar jag in ytterligare två ämnen i februari så blir jag helt klar till sommaren, eller så behöver jag läsa en kanske t.o.m två terminer till för nästa termin blir det ett helt nytt betygsystem och nya behörighetskrav för högskola, så det känns som det brinner i knutarna att bestämma sig. Jag vill inte att ungarna ska bli lidandes för mitt pluggeri. Men hur jag än gör så blir det att jag behöver mer tid till skolan:/ Studievägledaren tyckte jag inte skulle läsa mer nu, men jag vet inte??? Och brådis är det att bestämma sig, hur faan ska jag göra..........

Skoltajm

snart, blir skönt att tänka och koncentrera sig på annat känner jag. Komplicerad som få, kan aldrig tänka mig att det är vanligast att va så här funderande...för faan va jobbigt det skulle vara för alla andra isåfall:/ men det finns alltid de som har det värre...näe nu blir det annat, skolan väntar!

Ny

dag imorgon, tur är väl det! Men vad är det egentligen man går och väntar på? Näe jag vet inte jag...näe nu ska jag gå och lägga mig och gosa bredvid mina bästa ungar, ni är allt<3 och alltid finns jag där för er, vad som än händer! Älskar er sjukt mycket!!!

Dryga jag

Varför är jag så dryg? Jag skulle behöva trubbas av, inte tänkla så jävla mycket, analysera så inihelvete, utan fungera mer som en robot. Bara göra, våga, för att jag måste, chansa, testa, för att det skas. Bara vara. Näe känner jag mig rätt så kommer det aldrig hända. Jag kommer filosofera sönder allt tills döden kommer....såå trött på mig själv emellanåt, jag är så jävla komplicerad inombords så det är sjukt! Tänk om jag kunde få vara lite mer enkel oftare, BARA FÅ VARA? Hursomhelst ungarnas söta kusin Davine var här idag. Vilken sockersöt liten fjununge hon är! Blygis som få till en början men skenet bedrar:) sedan talar hon om för alla vad hon vill, och därmed basta, hahhaa;) Nikita tog hand om henne så snällt och hon fick även vara på hennes rum och de lekte från början till slut. Vilket charmtroll!

Formex

igår va sådär...det mesta hade man sett. Jag såg en så fin bil som jag så gärna hade velat byta upp Bubbens till:) Fyra sådana här håller jag på med när tiden finns...

Fåtöljen

Värsta mysiga fåtöljen! Eller vad tycker ni? 1450 kr

Ojsan!

Somnade visst vääldig tidigt igår:) Behövdes ju! Kanske var det joggingturen som jag gjorde igår morse som gjorde mig så trött, haha:) Men det gick och va inte så tokjobbigt som jag trodde! Det där med välstädade perfekta hem..ja jag säger det, det kanske finns ungar som sitter som tända små ljus!? Eller inte...jag vet INTE hur föräldrarna bär sig åt, kanske konstant dåligt samvete för att det går massor av tid till städning, som jag har själv? Det går MASSOR av tid till städning, MEN ändå har jag verkligen inte ett perfekt hem, det enda jag blir lämnad med är ett dåligt samvete för mina barn...men jag försöker hitta en balans, städa mer när de inte blir påverkade av min frånvaro. En av oss städar, den andra är med barnen osv... näe tiden går för fort när de är små sen vill dom inte ens vara hemma, man får väl städa då:P Näe nu ska vi på Formex, hörs!

Fint och välstädat hem!?

Igår kväll kände jag mig rätt så risig, det var ingenting för hur jag kände i morse!!! Jag kände mig överkörd, trampad, tillplattad, öm, sjuk och helt enkelt helt förstörd och utsliten! Träningsvärk tamejfan i hela kroppen, jag som hade planerat en joggingtur kunde faan knappt röra mig, hahha. men jag har för mig att man kan träna för hårt om man är otränad så man får samma känsla som när man är sjuk, någon som vet??? Hursomhelt överlevde jag dagen, och ungarna mina med. Pappa var ju på jobb så vi fick klara oss själv, det funkar det också, bara man har en ännu bättre planering och tänker ett steg före ungarna:P Pappa kom hem på eftermiddagen och han var verkligen efterlängtad, Timothie visade det verkligen med sina kramar och gos, han är en riktig liten gosgubbe han<3 Nu är truppen samlad igen och helgen väntar. Det ser ut som det blir en sväng till Stockholm och Formex, liiite kul kan jag säga:) Timothies nya stol... på bilderna ser det skapligt ut, Timothie sitter så fint i sin säng och tittar i en bok, för sisådär en till tre sek, hahhaa verkligheten är annorlunda. Han river ner ALLT. Ingen ting får vara där jag ställt det, han är en riktig virvelvind, det är de andra också men han är extrem, men så är han inte gammal. Hursomhelst man ser alla andras fina och välstädade hem och tänker....åhhhhhhhhhhh så VILL JAG OCKSÅ HA!!! Men har man tre livliga och friska ungar så kan jag aldrig tro att det får vara så fint en längre stund, eller har jag fel??? Det tror jag inte...jag vet ju hur mycket jag själv håller på men aldrig stannar det där...kan inte bara vara i vår familj som det är så:P

Typiskt

Jag som hade tagit nya bilder...nu funkar inte minneskortet på något konstigt sätt!? J är inte hemma så det blir svårt att hitta problemet själv:( Jag är fortfarande skakig sedan boxpasset igår!? Sjukt! Hela dagen idag skakade jag, på lektioner o allt, kunde knappt skriva, inte blev det väl bättre när jag fick en sömn inatt på en sisådär tre timmar:/ Känner mig rätt risig för tillfället:P Just nu smyger jag så att de två minsta inte vaknar, för jag behöver beställa skolböcker, vaknar dem så är det kört då e det bara raka vägen i säng med mig me, hahaha. Näe jag lägger ut någon bild från i jul istället....

Skakis

efter ett boxpass, lite lätt överansträngd... fingrarna darrar som att jag vore ett nervvrak:P Vilken ångest innan träning och vilken lättnad efter!!! Men jag saknar faktiskt mer kondition, alltså jag tror jag ska börja ge mig ut och jogga,bara för att det är så bra och nyttigt och alldeles underbart efteråt. Det gjorde jag alltid förut så jag ska nog ta tag i det igen! På förmiddagen idag hann jag göra i ordning en fåtölj, jättefin blev den, och Timothie fick sig en alldeles egen stol att ha vid sin minisäng så kläderna ska försöka att hamnas där:) Ska ta en bild på det imorgon. Äldsta fick sig en överraskning när hon kom hem, tandfèn hade lämnat små guldpengar åt henne för alla hennes tänder hon tappar, så glad blev hon att tandfeen äntligen kom ihåg hennes tänder;) Näe nu blirdet en dusch och sedan upp tidigt tidigt imorgon bitti, och raka vägen mot Gävle och ett pass socialpsykiatri, godnatt alla!

Upp och ner

Blir inte alltid som man tänkt sig...man blir så trött, förbannad och irriterad, som att banka huvudet i en vägg, känns som man står kvar på samma jävla ställe och inte kommer någon vart, just då känns det så. men sen vänder det, man funderar och är fortfarande lika irriterad men inser ändå att mycket har ändå hänt. Väldigt mycket är ändå positivt och väldigt mycket är på riktigt. Livet går verkligen upp och ner ,allt går upp och ner....men ändå vilken tur, hade man allt på topp jämt fyyfan va tråkigt att det aldrig blev någon skillnad! Samma jämt jämt och jämt, näe då får det faktiskt vara lite neråt så man sedan känner när det går uppåt:) Klok man blir när man blir äldre:P

Hårdkörning

Ungarna kör hårt med oss. Idag var det parkbadet med tre helvilda, badgalna ungar. Timothie byttes ut till en lugnare stund hos morbror Tom så hans store kusin Sakarias fick följa med istället. Men imorgon ska de me alla ungarna och vi ska ut och åka skridskor:) Roligt för dem, för de vuxna också men desto jobbigare, jag har träningsvärk i hela kroppen efter denna första skolvecka med allt vad det inneburit....hahaha, men de är nöjda och då är jag nöjd! Bästa , gulliga, viktigaste, underbaraste ungar, ni ger oss trots allt faktiskt det där lilla extra varenda dag...vad skulle vi göra utan er? Allt vi gör är för er<3

Rustikt soffbord

Rejält, tungt soffbord med små hjul för enkel förflyttning. Det minsta bordet med helt svängbara hjul, det stora med hjul för framåt och bakåt. Vaxat, och med liten diskret logga i nedersta hörnet. Kommer även finnas i betsat svart.

Gruppsovning

Grupparbetet som jag påbörjade idag va så givande. Känns som vi fick tilll en bra grupp där vi är likasinnade och målmedvetna, skitkul! Imorgon blir första lektionen med Webbdesign, så spännade:) men före dess ska jag ge mig iväg och pimpa till möblerna något;) Ush va trött jag är nu, vi ska lägga oss hela familjen i vår säng och trängas, alla är dödströtta och behöver verkligen sömnen,Godnatt!

Slut

Ojojoj, gissa om jag är trött!? Igår kväll blev jag övertrött=för lite sömn i natt,plus stressig morgon med separationsångest både för mig och dem minsta:( Sedan fullproppad med ny info ang kurserna...måste sova men behövde kolla efter studieböcker, hittade INGET! Psykiatrin kommer förmodligen bli denna termins favorit. Vilken lärare! Vilka kunskaper! Jag är vid första mötet så imponerad av denne föredetta psykiatriker mm (Hon hade mycket erfarenhet inom många områden) och ser mycket fram emot fortsättningen. Det blir ingen slappartermin denna gång inte, de körde igång stenhårt i Gävle på en gång. Men jag är med, fast det känns lite pirrigt i början och då jag tvekar på min förmåga... näe nu måste jag bums i säng!

Allvar

Nu börjar allvaret igen, imorgon klockan 8.30 sitter jag vid skolbänken igen. Den sista fördjupningsdelen innan ev några till kurser för poängens skull, innan kanske det ännu större allvaret börjar, det som inte egentligen vart ett mål utan mer en "dröm" en högskoleutbildning. År 2012 kommer jag förmodligen, lägg märke till min "man vet aldrig vad som händer, oro" att ha uppfyllt ett av mina livsmål, längtar tills den dagen:) Nåja...nu ska jag inte malla mig något mer i något som inte låter så viktigt för er, utan bjussa på lite smygkik av det vi också ägnat oss åt under julledigheten:)

Ont

som faan i ryggen idag:( blir så när man står nedböjd och målar i en dålig arbetsställning:/ Idag blev det till att shoppa lite skor till alla ungar, och äldsta behövde nya gympaskor. Jag hittade vårskor till alla inklusive mig själv, och billigt, billigt, så jag är toknöjd. Vårens skobekymmer ur världen och äldsta kan roa sig i sina sprillans nya pumagympadojor på gymnastiken:) Hittade även en ny skolväska, en större lite sportigare till henne, så imorgon när hon kommer hem från övernattningen hos bästisen kommer hon bli så glad! Näe nu ska jag gå och lägga mig och vila min sjukt ömma rygg. Imorgon kväll bjuder jag nog på några bilder från vår lilla "kollektion" ;)

Julen och egendesignade möbler

Alldeles lagom efter jag fått en alldeles egen 15´6 tums intel core i5 dator i julklapp så blir det världens jävla storm härute i skogen. En jävla massa träd faller om kull och sliter iväg ledningar hit och dit så vi blir utan ström. Juldagen var ett enda stort mörker fast med en hel del mysiga ljus och julmiddag mitt ute i skogen. Internetet blev vi utan tills idag. Julafton var en av de bästa, med total uppmärksamhet åt barnen precis som det ska vara! Nyårsafton likaså. Vi brassade av en HIP HOP vid tolv slaget och jävlar vad det small, för första gången tyckte jag faktiskt det var värt pengarna! Till middag imponerade J med en för första gången egengjord kalkon, sjukt gott lär jag säga! Vi vuxna spelade ett spel som heter Hysteriskt någonting...och fyyyfan, hysteriskt va sjukt mycket vi skrattade kan jag säga, herregud, det var galet roligt:DDD Julhelgerna har vart suveräna, vi hann även med en dag på parkbadet med alla ungarna, och idag åkte jag med äldsta dottern och hennes övernattande bästis på bio. Förövrigt har vi inte legat på latsidan:) Vi har snickrat, spacklat, ritat, målat, skruvat sågat, och planerat, en hel del. Vi = jag, min sambo och min bror. Vi har gjort en alldeles egen liten kollektion möbler skulle man kunna säga. jag lovar att komma med bilder på det så fort jag kan. Visar det sig att det blir någon efterfrågan så kan vi mycket väl uttöka med ännu mer, vi får helt enkelt se vad som händer! Det är fotrfarande vitt, men också lite åt det svarta hållet och funderar även på en brun nyans. Det är rustikt, gediget, massivt, stramt och hållbart i åtminstånde en livstid;) Det blir matbord, ett slags sängord, en stående hylla och liggande hylla med kedjor, ett soffbord och en bänk. Jag har många mer ideer men man måste börja någon stans:)

Inget internet igen...

.......

RSS 2.0