Snart så!

Idag blev det inte lika länge att ringa. Efter två-tre samtal kom jag dit jag skulle, herregud vilken lättnad att få prata med någon som faktiskt verkade bry sig på riktigt! En bonus var att här fanns det mycket pondus, ordentligt mycket! Jag vill inte gå in i detalj om detta eller ens egentligen säga något, men jag säger att mitt hopp och min tro på rediga människor som känner ett uns av ansvar över sina arbetsuppgifter och över sin position fick mig att inte tappa hoppet helt, han fick mig att hålla huvudet över ytan kan man säga, om att det finns rättvisa här i världen. Jag tror på att han kommer kunna reda ut detta ordentligt! Jag tror även att det kommer gå snabbt, tiden får utvisa:)

Förändringar

Om man behöver förändring, vill ha förändring, tycker att något är galet, ja då hjälper det inte mycket att sitta och glo på eländet. Ett tag kan man kolla in, för att försäkra sig om att det verkligen är så som man misstänker, sedan kan man ta en disskussion, eller på något sätt ifrågasätta, men efter det, om man inte kommer någon vart, utan står still, ja då händer det inte mycket av att bara låta saker och ting vara, Hoppas att något, någon annan har mod och kraft till förändring, det är ganska naivt...så är jag själv emellanåt. Men vissa saker brinner man mer för, en del saker prioriteras högre och ytterligare vissa saker kan man vara ansvarig över och bara därför opponera sig över. Ingen kan rädda hela världen, men alla kan göra något. En liten förändring och mod att stå på kan i slutändan bli något stort. Alldeles för många osympatiska människor sitter vid makten över andra människor, helt galet enligt mig, men det är väl just därför många sådana kommer fram, man saknar samvete och empati och bara kör över likt fullfjädrade psykopater. Det är faktiskt rysligt när jag tänker på det:(

Sinnessjukt

Heelt sinnessjukt! En hel arbetsdag har gått åt till att ringa och skriva pga av tattiga chefer och deras bristande kompetenser. Där sitter dem med högavlönade arbeten som skattebetalarna pröjsar och bara håvar in stålarna, behöver man lyfta ett finger ens, då blir det jävligt jobbigt för dem. Vad trodde dem? Att det skulle vara någon jävla lekstuga? Till slut brukar sanningen komma fram, hur länge som helst brukar man inte komma undan och nu verkar din tid vara ute, hoppas jag verkligen. Så många år som du/ni jäst er på oskyldiga, utsatta människors öden, jag tror verkligen din tid är knapp nu! Kan jag bidra med något åt dem så ja, då får det väl kosta denna dag då!

Lek och fotboll:)

Melodifestivalen här om dagen:) man lär ju passa på när det finns gotta:) Dagen idag blev en halvdag i Hammarby, i lekparken och sedan fotbollsträning. Snälla Lina kom dit och bjöd på kaffe, saft och chokladbollar, mina torftliga mackor blev inte så populära då kan jag säga! Men hennes chokladbollar tog slut i ett nafs ungefär:/ De stod sig länge på de, så pass att vi förutom Nikitas träning kunde titta lite på finaste lillebror och morbror Dannos fotbollsträning, och så härligt väder, alldeles lagom varmt! Jag och ungarna har haft en riktigt härlig utedag idag:)))

Bilstäd och tänk

Städat bilen idag, de som har åkt me den vet att det behövdes! Så skitig så det går knappt att få rent:P Kanske skulle man syssla med städning, det duger man ju ändå till, städa, städa och städa, aldrig tar det slut! En sak till: människor är underliga, många är så falska på ett underligt sätt...och jag fattar inte varför? Det måste vara så att det bara är de själva som är viktiga, är de ensamma då? För man orkar väl inte med sånna som bara tänker på sitt eget bästa, eller?...så är man likadan själv så därför orkar man?...jag vet inte, jag kanske har asperger drag i min personlighet, jag pallar inte med den där falskheten, den som säger ett, men menar ett annat...och så har jag adhd-drag, ett jävla ös när det beger sig och tankeversamhet på hög nivå, hett temperament när jag känner mig orättvist behandlad eller när jag anser att andra blir, och socialfobidrag för jag tycker det är jobbigt med mycket folk, och sist men inte minst ångest för en hel drös med funderingar. Slutligen är det grymt störande att vilja tro gott om andra och gång på gång få slaget i ansiktet att det bara är en dröm, ett önsketänkande och som aldrig kommer att hända. Livet är inte lätt, jag vet inte hur ung jag var när jag första gången tänkte att "varför kan jag inte bara vara, lite mer som en robot och bara göra, vara, finnas, varför måste jag alltid TÄNKA och KÄNNA så förbannat jävla mycket!!??

Så sann


Jag gillar den här texten, förutom att man använder gud, annars är den så bra, stämmer verkligen! Tänker man på den så kanske man får lite hjälp på vägen, vissa saker kan man helt enkelt inte göra något åt, man kan inte ändra, ångra, spola tillbaka, lära om osv. utan man måste faktiskt acceptera vissa saker, sedan behövs ett uns mod att förändra det man faktiskt kan göra något åt, för det finns massor att göra åt sådant som går att göra något åt och så behövs ett förstånd att inse skillnaden mellan det omöjliga och det möjliga! Alltså man kan inte förändra någon annan, men man kan förändra sig själv! Det är ju egentligen klockrent, men ändå så svårt ibland att fatta!?

Kvällens höjdpunkt

Städning pågår, men en kaffepaus behövdes, börjat dricka kaffe igen för att kunna hålla tempot bättre;) Idag blir det melodifestivalen och gotta för hela slanten! Varje år sitter jag bänkad, likt en unge i väntan på jultomten, hehe. J är och kör ner en jättefin odlingslåda de byggt åt sin mamma för imorgon på mors dag, en stor en som hon får plats med alla sina grönsaker och som är i en bättre arbetshöjd än att odla nere på marken:) Näe nu ska jag försöka torka rent golven och hänga tvätt, får väl med mig en, två eller tre ungar efter så det tar sin tid!

Shit

vilken värme det varit idag! Dagen har som vanligt gått i rusande takt. En sak som jag funderat över under dagen, och som jag då och då grubblar över: varför människor kan ha så dåligt bemötande mot sina medmänniskor, speciellt de som jobbar med att använda sig av ett proffessionellt bemötande av utsatta, känsliga människor med psykiska problem av den ena eller andra sorten. Varför passar man på att leka översittare/besserwisser/märkvärdig, när man har ett arbete som handlar om allt annat än det? Jag fattar inte, har de inte fått lära sig bemötande som borde vara en självklar suntförnuftgrej under sin utbildning? Har de jobbat för länge så de tröttnat och inte tar sitt arbete på allvar? Varför byter man då inte jobb? Och de med dåligt bemötande, vafan får de inte sparken???, sådan makt och inflytande de kan ha på en människa med psykiska problem som har svårt att göra sig hörd....Är det bara de själva som är viktiga i deras egovärld? Saknar man empati som man borde fått lärt sig under uppväxttiden eller har man kommit på att det behövs ingen hänsyn för man hamnar ändå aldrig i helvetet/himlen? Nää, fyfan för översittare/besserwissrar/märkvärdiga satyg som tror att de är mer värda än någon annan, och ännu mer fyfan för de som arbetar med utsatta människor och inte ens klarar av vanlig jävla respekt för någon annan och som missbrukar sina positioner. Sparken ska de ha, på en gång, tycker jag! Jag fick bevittna ett sådant dåligt bemötandeögonblickidag, (inte det första) som tur var fanns jag med, jag kunde stötta, avbryta, markera- inte ok...vem vet, en annan tid, med en annan människa, en ensam utsatt människa, med samma bemötande kanske inte någon mer gång vågade be om hjälp, vågade lita på resten av världen, eller i värsta fall, valde att lämna jordelivet... Jag ska lära våra ungar att man bemöter andra människor med respekt, oavsett bakgrund, samhällsklass, utseende, färg, handikapp osv. och att de själv också är värdefulla och förtjänar respekt. Vanlig sunt förnuft! godnatt

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:)

Fick mitt betyg i favvoämnet idag, psykiatri, och det blev MVG:) Hon sa att hon blev glad av det jag skrev, för att jag har så FRISKA tankar! Tjoooo, nu vart jag lite mallig, men detta förtjänade jag verkligen! Herregud vad jag är duktig:))) Hahaha:) Nu är det bara webbdesignen kvar, och hon har redan bedömt mitt arbete som minst ett VG! Trodde jag då aldrig varken innan jag började eller mitt under all frusterande datatid. Hon skulle läsa på vad VG respektive MVG egentligen innebär, hitills hade hon bara koll på G-nivå...så vi får se vad som väntar men jag är såååååå sjukt nöjd med min prestation denna termin, fortsättning följer med en del mycket knepigare ämnen som matte C, eng B, religion B, och psykologi B...ja det var den stolta plugghästen Tanja som talat, en riktigt stolt plugghäst;)

Fullastad

skotkärra med vilda körsbärsträd och senare även svarta och röda vinbär kom vi hem med från en öde skogsdunge här i närheten. Ett av flera körsbär ser ut att klara flytten, hoppas!

Fina stolar

fixade jag det sista på idag! Fyra st, 1800kr

Högbo och dagen

Högbo häromdagen, Tack B, för bidraget...det kom väl till hands! Dagen började med öppna förskolan, jag och alla tre barnen, Lina kom efter en stund. Jag hade glömt bort hur bra det är där och vad roligt det är att bara få vara med barnen till 100 procent, hemma ser man ju allt som bara måste göras... nöjda både jag barnen tror jag med varandras sällskap så fortsattes dagen med jobb på tomten. I jättefint solväder klippte jag och Natalia stora gräsmattan, sedan fortsatte jag med annat, imorgon får ni se:)

Stengalning

Jag har haft fullt upp, slitit på tomten. Jag har alltid gillat stenar, nu vet jag vad meningen med det var... Det är tungt med sten, men det blir så mycket finare! Tycker jag som alltid gillat stenar:)

Fullspäckad dag

Trött efter en fullspäckad dag med högbobesök och massa slit på tomten, uppdaterar mer om de imorgon!

MVG

Människan, socialt och kulturellt blev avklarad idag och betygsatt=MVG :D Så härligt att få bekräftat att mina tankar, analyser, funderingar, värderingar, livserfarenhet och kunskaper DUGER, jävligt bra också! VAD ÄN NÅGON ANNAN SÄGER ELLER TYCKER så ska jag TRO på mig själv. Innerst inne vet jag och har alltid vetat att jag kan och förstår en hel del, men det finns många idioter runt omkring som medvetet och omedvetet ibland gör att jag tvivlar på mig själv, MEN när jag befinner mig i skolans värld där det oftast bedöms rätt så blir jag BEKRÄFTAD att jag kan och förstår, och det JÄVLIGT BRA! Att plugga är en av de bästa sakerna jag har sysselsatt mig med i mitt liv, tänk sedan när jag är klar vad jag kan hjälpa andra människor med, och BETALA tillbaka för att jag fått möjligheten att kunna studera, en möjlighet som verkligen inte är en självklarhet i andra länder. Jag är jävligt tacksam för det och för att jag fick upp ögonen för något som ger mig så mycket och som jag sedan kan dela med mig av och som även kan göra att jag står starkt och med gott samvete kan lita på mig själv! För överallt finns det sådana som tittar snett, tycker snett...varför? Jag vet: i grunden är man inte nöjd med sitt eget...jag ska kämpa för att jag ska vara nöjd, oavsett om det är höga mål, för sen kan man få ro, riktig ro! Skolan är en del som jag verkligen kommer uppmärksamma för mina barn, där finns kunskaper som behövs genom hela livet.

Fokuserad

på trädgårdsarbete uthärdade jag dagen. Sandlådan blev klar, eken blev stensmyckad, en del ogräs togs bort, tomater omplanterades och en del grävning blev gjord. Imorgon fortsätter jag med grusgången och gräsmatta, och det sista på webbdesignen.
Nikita började på fotboll idag och hon va så himla duktig! Jag satt på helspänn och hejade på våran duktiga unge, stolt som bara den;) Hon tyckte det var jätteroligt, så det blir verkligen bra för hennes kondition!

Samla kraft!

Jag behöver mer kraft, kan jag få mer? Orka mer! Jag vet inte, kör ju på för fullt? När ska jag få ro? I graven är det ro har jag hört...hur jag än vänder och vrider på det så måste jag orka mer. Jag SKA orka mer! Nu har jag bestämt, jag får klara mig utan ro, det har jag gjort så mycket förut så det är jag ändå van vid...det får vänta tills det finns tid, då kan jag blunda i ro med gott samvete! Jag har mig själv, måste tro på mig själv, bli bästis med mig själv. Jag är viktig och jag måste orka mer! Egenterapi, försöka övervinna alla omtumlande känslor, samla förståndet och förnuftet och fokusera på det som måste... jag är en förebild för mina barn, det ska jag aldrig glömma, det är det som driver mig...det som är viktigast, ett uppdrag jag tagit på mig och som jag ska slutföra på bästa tänkbara sätt! Aldrig att jag sviker er!!!
Andas och fokusera!

Fullt hus

i helgen med kusiner morbröder, familjer och barn. Kontrast mot just nu, ensam. Men oj vad jag behöver ensamheten ibland, så man hinner reflektera, planera, fundera. Helgen gick mest åt till att göra ett ryck ute i "trädgården" och att serva ungar:) Gropar grävdes, det mättes, bars stenar, sågades, pusslades, svettades och stånkades, här är det halvfärdiga resultatet:
Halvfärdig sittplats

Halvfärdig sandlåda

Halvfärdig rutschkana
Nu är det jag som gör klart sista uppgiften för MSK!

!!!

Tror jag satte provet idag, hoppas det!!! Efter blev det en snabbsväng till valbo med tjejerna, innan vi var tillbaks till s-viken. Jag skulle inte handla något men råkade se en jättefin klänning som jag ska försöka släppa tanken om, den är längst ner på priolistan av vad som behövs, men jag skulle så gärna vilja ha den:( Imorgon blir det jobbkväll på bästa stället! Ska bli jätteroligt!!!

Paus

Sitter man här igen, behövde en liten paus. Provet handlar om Borderline, emotionell instabil personlighetstörning. Tankarna snurrar ang. gårdagens lättning, jag har svårt att fokusera på provet. Jag är sådär, dyker ett problem upp så har jag svårt att släppa det innan jag har total lösning på det, även om det inte är mitt ansvar. Jag vill bara vara en god medmänniska och då skiter man inte bara i saker och låtsas som inget...just nu, det som krockar med min fokusering är löst till ungefär hälften känns det som...näe måste läsa på mer!!!

Lättat

på hjärtat idag...så himla skönt! Jag har gjort en mycket god gärning, och jag är stolt att jag gjorde det. Lilla jag, förbluffad över mig själv vad jag kan åstadkomma ibland, för någon annan. Jag hoppas och tror ditt liv kommer bli bättre nu:) Imorgon blir det proooooov, sista för terminen i psykiatri. Åker in med några tjejer ur klassen som är riktigt sjyssta:) Hoppas det går vägen för oss alla tre:) Godnatt!

Redovisningen

avklarad och jag är nöjd! Socialpsykiatrin klar och jag fick ett MVG:) Imorgon ska jag på ett viktigt möte Som jag är mycket förväntansfull inför, inte nervös utan mer mycket nyfiken på gensvaret för anledningen till mötet. Jag brinner verkligen för vissa ämnen, däribland orättvist behandling av människor som inte gör sig hörd. Nu ska jag gosa med min minsta unge!

Blev

inte alls som jag tänkt idag...bara tagit hand om barnen idag, men det var inte helt fel det heller...bara liiite påfrestande att Timothie är så gnällig, men han är ju ändå inte frisk stackarn:( Imorgon blir det muntlig redovisning, den sista så det ska jag precis just nu läsa på till:)

Det

slog mig just, alla diagnoser som upptäcks, alla allt fler olikheter och avvikelser. Det är nog vi själva som skapar dem. Samhället är uppbyggt så att man ska vara på ett visst sätt, högpresterande och med social kompetens. Förr kanske man klarade sig bättre, när samhället såg annorlunda ut...är det inte det som kallas evolution om man hårdrar det? Man måste anpassa sig till omgivningen, utvecklas med den, annars hamnar man utanför... Vi alla bidrar till vad som anses annorlunda eller inte passande....intressant tycker jag!

Topphumör

Städdag idag. Behövdes kan jag säga! Humöret är på topp så här efteråt när det mesta ligger på sin plats. Det brukar inte vara långvarigt, men hopp, det har jag gott om:) Ja vad skulle man göra utan hoppet? Flickorna har nog haft en toppendag idag med ponnyridning och loppis, kul för dem! Morgondagen ska jag ägna mig åt plugg, förberedelser för sista provet, sista muntliga redovisningen, och sista uppsatsen. Innan veckan är slut har jag tänkt att allt ska vara klart, inkl. det sista på webbdesignen. Sen ska jag måla möbler:)
vår gulliga lilla kamin står där vi kanske en dag har en riktig...

Ny dag

som tur var:) Den har rusat iväg som alltid. Jag har mest stirrat på datorskärmen och webbdesignen, förutom när jag var ute en sväng med barnen. Stora sover borta idag och blir ordentligt uppassad kan jag tro:) Mellersta fick ha oss en stund för sig själv, det behövde hon kändes det som. Näe nu blir det godnatt och ännu en dag som ska upplevas...

Ingen

bra dag idag, usch säger jag...livet suger emellanåt:( Försöker bara att få in att man blir starkare av motgångar och att det finns oftast något gott som förs med av det dåliga....jävligt lätt att få in, eller inte.... Ny dag imorgon, tack!

Ändrat mig igen...

med webbdesignen, har suttit i timmar och försökt lista ut saker och ting! Nu till sist så har jag löst två problem som jag aldrig trodde jag skulle få till:) Ryggen värker men hjärnan får befrrias lite av ett löst problem, godnatt!

Borde

plugga men kan inte, har två kläng-gosungar vid min sida som vägrar sova. Dagen har försvunnit i rasande fart, har inte hunnit med så mycket som jag behövde, men det är inte lätt med krassliga ungar.

Photoshop och webbdesign

nu på sena kvällen, blir inte så bra som jag önskar... vad tror ni, kan det bli något av detta???...jag måste bara bli färdig och sen ska alla länkar och grejs sättas ihop:/

RSS 2.0